Home Blog Stappen bij een verstopt riool

Stappen bij een verstopt riool

Gepubliceerd op 03 januari 2023

Een verstopt riool is een urgente kwestie die direct aangepakt moet worden om overlast en schade te voorkomen. Gelukkig zijn er effectieve stappen die je kunt nemen om een verstopt riool snel te ontstoppen. In dit artikel bespreken we enkele praktische methoden en waarom het verstandig is om Loodgieter Koning te raadplegen voor deze problemen.

Identificeer de oorzaak:
Voordat je begint met het ontstoppen van het riool, is het belangrijk om de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Controleer of alleen de afvoer in een specifieke ruimte verstopt is of dat het probleem zich door het hele huis voordoet. Deze informatie helpt je om gerichter te werk te gaan.

Gebruik een rioolontstopper:
Een rioolontstopper is een effectief middel om lichte verstoppingen aan te pakken. Kies een ontstopper die geschikt is voor jouw type leidingen en volg de instructies zorgvuldig op. Giet het middel in de verstopte afvoer en laat het even inwerken. Spoel daarna grondig na met warm water om eventuele resten weg te spoelen.

Probeer een plopper:
Een plopper, ook wel bekend als een ontstopper, is een handig gereedschap om verstoppingen in het riool te verhelpen. Plaats de plopper stevig over de afvoeropening en duw en trek krachtig. Door de drukverschillen die ontstaan, kan de verstopping loskomen. Herhaal deze beweging een aantal keer en controleer of het water weer vrij begint te stromen.

Maak gebruik van een ontstoppingsveer:
Een ontstoppingsveer is een flexibele kabel die speciaal ontworpen is om diepe verstoppingen in het riool aan te pakken. Voer de veer voorzichtig in de afvoer en beweeg het heen en weer terwijl je geleidelijk verdergaat. Als je weerstand voelt, draai dan de veer rond om de verstopping te doorbreken. Trek de veer terug en spoel de afvoer grondig door met water.

Raadpleeg Loodgieter Koning:
Als de bovenstaande stappen niet effectief zijn of als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, is het raadzaam om Loodgieter Koning te benaderen. Als ervaren professionals beschikken zij over de juiste kennis, gereedschappen en technieken om zelfs hardnekkige rioolverstoppingen aan te pakken. Ze kunnen snel ter plaatse zijn en de situatie professioneel oplossen, zodat je weer kunt genieten van een goed werkend rioolsysteem.

Conclusie:
Een verstopt riool is een dringend probleem dat snel moet worden opgelost. Door het volgen van de genoemde stappen kun je vaak zelf een verstopping verhelpen. Echter, als je twijfelt of de verstopping aanhoudt, is het verstandig om Loodgieter Koning te raadplegen. Met hun expertise en betrouwbare service kun je erop vertrouwen dat jouw verstopte riool professioneel wordt ontstopt, om verdere schade te voorkomen en een duurzame oplossing te krijgen. Neem contact op met Loodgieter Koning voor een snelle en efficiënte oplossing voor jouw verstopte riool.

Zullen we afspreken?