Home Blog Alles over EPDM Dakbedekking

Alles over EPDM Dakbedekking

Gepubliceerd op 28 october 2023

Als toonaangevende loodgietersdienst in Zuid Holland, vinden we het belangrijk om onze klanten te informeren over belangrijke aspecten van dakconstructie. In deze blog gaan we dieper in op een specifiek onderwerp dat de laatste tijd veel aandacht krijgt: EPDM dakbedekking. Leer meer over deze duurzame en veelzijdige dakbedekkingsmethode en ontdek waarom het een populaire keuze is voor moderne woningen.

Wat is EPDM?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een synthetisch rubber dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder dakbedekking. Het is bekend om zijn uitstekende weerstand tegen extreme weersomstandigheden, UV-straling en chemicaliën.

Voordelen van EPDM Dakbedekking

  1. Duurzaamheid: EPDM heeft een lange levensduur en kan tot wel 40 jaar meegaan zonder noemenswaardige slijtage. Het is bestand tegen scheuren, barsten en is onderhoudsarm.

  2. Weerbestendigheid: Het rubber is bestand tegen extreme temperaturen, UV-straling en blijft flexibel, zelfs bij lage temperaturen. Hierdoor behoudt het zijn integriteit gedurende het hele jaar.

  3. Milieuvriendelijk: EPDM is recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Bovendien vereist de installatie minder energie dan andere dakbedekkingsmaterialen.

  4. Eenvoudige Installatie: EPDM wordt vaak geleverd in grote rollen die naadloos kunnen worden geïnstalleerd, wat de kans op lekken minimaliseert. De installatie is relatief eenvoudig, vooral in vergelijking met traditionele dakbedekking.

Toepassingen van EPDM

  1. Platte Daken: EPDM wordt vaak gebruikt op platte daken vanwege zijn naadloze installatie en duurzaamheid.

  2. Dakgoten en Regenpijpen: Het rubbermateriaal is flexibel en ideaal voor het bekleden van dakgoten en regenpijpen, wat lekkage voorkomt.

  3. Tuindaken en Groendaken: EPDM is geschikt voor groene daken vanwege zijn milieuvriendelijkheid en waterdichte eigenschappen.

Onderhoud en Reparatie

Ondanks de duurzaamheid van EPDM is regelmatig onderhoud belangrijk om de levensduur te maximaliseren. Inspecteer het dak periodiek op schade en vuil. Reparaties kunnen eenvoudig worden uitgevoerd met speciale EPDM-reparatiekits.

Onze 24/7 Diensten in Zuid Holland

Bij Loodgieter Koning begrijpen we dat een goed functionerend dak essentieel is voor de bescherming van jouw huis. Of het nu gaat om EPDM-installatie, onderhoud of reparaties, onze 24/7 loodgietersdiensten staan klaar om jouw dakconstructie in topconditie te houden.

Conclusie

EPDM dakbedekking biedt tal van voordelen, van duurzaamheid tot milieuvriendelijkheid. Bij Loodgieter Koning zijn we hier om jou te helpen begrijpen en profiteren van deze innovatieve dakbedekkingsoplossing. Neem contact met ons op voor meer informatie over EPDM-dakbedekking en andere dakconstructie-opties in Zuid Holland.

Zullen we afspreken?